Više od 200 tisuća dolara za stradala područja uplatila hrvatska dijaspora

Inicijativi "Jedna Hrvatska" pridružilo se tridesetak udruga Hrvata iz Australije, Kanade, Čilea, Njemačke, Japana, Slovačke, Velike Britanije, Sjedinjenih Država, Venezuele te iz Hrvatske
humanitarna akcija

Tridesetak organizacija iz iseljeništva i Hrvatske udružile su se kako bi pomogle stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji i putem inicijative “Jedna Hrvatska” prikupili više od 220.000 dolara za to područje.

Inicijativi “Jedna Hrvatska” pridružilo se tridesetak udruga Hrvata iz Australije, Kanade, Čilea, Njemačke, Japana, Slovačke, Velike Britanije, Sjedinjenih Država, Venezuele te iz Hrvatske. Dosad je prikupljeno više od 220.000 dolara, a sredstvima upravlja Humanitarna zaklada ACAP-a.

– Ovo je prvi put da smo bili svjedoci okupljanja Hrvata iz cijelog svijeta od rata Hrvatske za neovisnost 1990-ih, rekao je Ivan Grbešić, izvršni direktor Kanadsko-hrvatske gospodarske komore i predsjednik Savjeta Vlade RH za Hrvate koji žive u inozemstvu.

Osim prikupljanja sredstava, organizacija je pokrenula verziju programa “Pen Pal” iz 21. stoljeća povezivanjem djece u Dječjem domu Vrbina u Sisku s vršnjacima iz dijaspore. Cilj je da djeca uče jedna drugu hrvatski i engleski jezik, ali i da stvore prijateljske veze, dodaje se u priopćenju.

Hrvatska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija