Visa donirala milijun kuna za pomoć Banovini

Donacijom će se nabaviti posebni kontejneri za provedbu psihosocijalne podrške u kontejnerskim naseljima s više od 600 korisnika, a provodit će ih osobe posebno educirane za krizne situacije

Tvrtka za financijske usluge Visa donirala je Hrvatskom Crvenom križu milijun kuna kojima će se postaviti kontejneri za psihosocijalnu podršku za stanovnike Banovine u kontejnerskim naseljima u kojima je smješteno više od 600 osoba.

Milijunsku donaciju izvršnom predsjedniku HCK-a Robertu Marktu predala je direktorica Vise za Hrvatsku Renata Vujasinović nakon posjeta Petrinji i Glini, izvijestio je HCK koji priprema projekte pomoći Banovini u jesenskim i zimskim danima.

– Najvrijednije je što ćemo sada zahvaljujući Visi moći proširiti naše aktivnosti, ali i dulje vrijeme biti ljudima na usluzi, posebno ranjivim skupinama poput djece i starijih, izjavio je Markt.

Donacijom će se nabaviti posebni kontejneri za provedbu psihosocijalne podrške u kontejnerskim naseljima, a provodit će ih osobe posebno educirane za krizne situacije. Aktivnosti će uključivati kreativne, edukativne i socijalizacijske radionice za djecu i starije osobe, fotografske i dramske radionice, pripremu kostima i kulisa za dramske predstave, ekološke radionice, sadnju cvijeća, povrća i drveća.

– Pomažući potresom pogođenom stanovništvu u Hrvatskoj, širimo našu globalnu viziju pozitivnog društvenog utjecaja kroz suradnju s vladama i udrugama u jačanju zajednice, rekla je Vujasinović.