VINKO KADEČKA, predsjednik Hrvačkog kluba Petrinja: Želimo donijeti titulu prvaka Premijer lige u naš grad

Gradonačelnica Magdalena Komes organizirala je prijam za uspješne petrinjske hrvače koji su postigli odlične rezultate na nedavnim natjecanjima
DSC_0244-scaledGrad Petrinja

U izmještenom prostoru Gradske uprave Grada Petrinje, gradonačelnica Magdalena Komes organizirala je prijam za uspješne petrinjske hrvače koji su postigli odlične rezultate na nedavnim natjecanjima.

Kako je izvijestio predsjednik Hrvačkog kluba Petrinja Vinko Kadečka, od početka godine bogatiji su za osam pojedinačnih prvaka Hrvatske – Krešo Golić, Veronika Dragaš, Paula Vadlja, Dominik Vrbanac, Karlo Kodrić, Pavel Puklavec i Filip Mikulić. Kadečka napominje da su se neki od navedenih hrvača natjecali u više kategorije, pa je tako, primjerice, Pavel Puklavec seniorski i prvak do 23 godine. Osvojili su, kaže, i ekipno prvenstvo Hrvatske gdje su imali šest finalista.

– Jedan od najvećih rezultata je, što se tiče reprezentativnog hrvanja u novijoj povijesti našeg Kluba, ostvarenje petog mjesta na Europskom prvenstvu Pavela Puklavca. Imamo dosta mladu ekipu koja obećava, nadam se da ćemo i u narednim natjecanjima ostvariti isto tako dobre rezultate.

U pet kola Premijer lige, nastavlja Kadečka, ostvarili su stopostotni učinak te se nadaju kako će u jesenskom dijelu nastaviti istim ritmom.

– Hrvači su iznimno željni pobjeda i ove godine smo obećali da ćemo probati ostvariti nešto što do sad još nije pošlo za rukom ni jednom klubu, a to je da osvojimo i Premijer ligu, da osvojimo ovo što smo već osvojili, a to je ekipno prvenstvo Hrvatske, ekipno prvenstvo Hrvatske u slobodnom stilu i kup Hrvatske, najavio je Kadečka.

Istaknuo je i veliki uspjeh djevojčica iz Osnovne škole Mate Lovraka koje su bile druge na državnom natjecanju u Poreču što je po prvi puta da su ostvarile tako dobar rezultat.

– Što se tiče ženskog hrvanja napravili smo izuzetno veliki napredak, počeli smo se ozbiljnije baviti ne samo s dječacima nego i djevojčicama gdje imamo jako puno kvalitetnih hrvačica, zaključio je Kadečka.

Gradonačelnica Komes istaknula je da joj je drago što je ovako značajan rezultat iza Kluba te je čestitala svim dobitnicima medalja, i na ukupnom uspjehu i na pojedinačnom.

Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija
Sport