Vimal Akademija predstavlja koncert pijanista Ante Milića

Sutrašnji koncert započinje u 19 sati u dvorani Vimal Akademije

U prostorijama Vimal Akademije u Moslavačkoj Slatini sprema se prava poslastica za sve ljubitelje klasične glazbe. Naime, ondje će sutra s početkom u 19 sati koncert na klaviru održati Ante Milić.

Milić, koji je rođen u Parizu 1969. godine, još tijekom školovanja osvojio je nekoliko nagrada na pijanističkim natjecanjima u Hrvatskoj i Italiji. Nastupao je u 14 europskih zemalja te kao solist uz pratnju Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT, Zagrebačkih solista, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Hrvatskog komornog orkestra i drugih. Također, osnovao je nekoliko ansambala poput Orkestar Nota bene, puhački ansambl Grand Winds Zagreb i renesansni Ansambl Marco Polo te je 1993. godine pokrenuo pijanistički ciklus Piano fortissimo.

U sutrašnjem programu, posjetitelji će imati priliku poslušati Sonatu Ive Mačeka, Maestoso ma con moto, Comodo – Allegro vivace, Evo san ti doša Tomislava Uhlika, Koralnu predigru broj 2 Dubravka Detonija te Varijacije na Chopinovu temu Sergeja Rahmanjinova.

Grad
Hrvatska
Kultura
Popovača
Sisačko-moslavačka županija