Vili Beroš: U svakom ratu postoji peta kolona

Ministra zdravstva Vilija Beroša naljutilo je jutros pitanje vezano za anonimne dojave liječnika medijima, koji se žale kako nemaju dovoljno zaštitne opreme i kako dnevno dobiju tek po jednu masku.

– Situacija nije optimalna, ali je daleko bolja od one koja se zlonamjerno prikazuje. Ljuti me ponašanje zlonamjernih pojedinaca. Dobio sam informaciju da su pojedini liječnici čak namjerno sklanjali opremu da bi prikazivali stanje kao još lošije. U svakom ratu postoji peta kolona, a ja želim poručiti svima da oni koji nam bacaju klipove pod noge neće uspjeti – kazao je.

Dodao je kako u ovom trenutku iz Zaboka za Zagreb ide kamion sa 7000 maski i milijun rukavica, a na putu je i avion iz Kine pun zaštitne opreme.

– Davno je bilo rečeno domovima zdravlja da nabave zaštitnu opremu, gdje su sad ti ravnatelji? Jesu li je nabavili? Radimo maksimalno koliko je moguće u odnosu na svjetska tržišta. Kad sve ovo završi, evaluirat će se uloga svih nas, pa i mene. Situacija nije optimalna, ali Vlada čini sve da svima osigura sve  poručio je s jutrašnje konferencije Kriznog stožera.