Vili Beroš: Ovisno o broju novozaraženih razmišljat ćemo o popuštanju određenih mjera

Ministar zdravstva Vili Beroš gostovao je u Temi dana HRT-a gdje je komentirao stanje u Hrvatskoj oko koronavirusa. Kaže da se prati epidemiološka situacija i o njoj će ovisiti popuštanje mjera

POOL/FAH

Ministar zdravstva Vili Beroš gostovao je u Temi dana HRT-a gdje je komentirao stanje u Hrvatskoj oko koronavirusa. Glavno pitanje bilo je ono glede popuštanja mjera, koje nakon 30 dnevnog uvođenja istječe u nedjelju.

Ministar je kratko kazao kako se prati epidemiološka situacija te će o njoj ovisiti popuštanje mjera.

– Na video sastanku ministara zdravstva Europske unije razgovarali smo o mogućem popuštanju mjera, ali da moramo biti koordinirani u tom procesu jer se može dogoditi prelijevanje i prenošenje zaraze iz jedne države u drugu susjednu državu, kazao je ministar za HRT.

Problem se može javiti kaže ako jedna od članica prerano popusti svoje epidemiološke mjere. U tom slučaju može se javiti ponovno širenje zaraze.

– Akcije trebaju zajedničke i koordinirane. Najvažnije je da brižno pratimo epidemiološku situaciju. Ovisno o broju novozaraženih razmišljat ćemo o popuštanju određenih mjera, kaže Beroš.