Vili Beroš: Jedan krivi korak i ponovno smo na početku

U posljednja 24 sata broj novooboljelih koronavirusom u zemlji porastao je za 36, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite

Josip Regović/PIXSELL

U posljednja 24 sata broj novooboljelih koronavirusom u zemlji porastao je za 36 – 25 iz Splitsko-dalmatinske, 5 iz Osječko-baranjske, 3 iz Dubrovačko-neretvanske te po jedan iz Koprivničko-križevačke, Šibensko-kninske i Brodsko-posavske županije. To znači da u ovome trenutku na području Republike Hrvatske imamo sveukupno 1 161 pozitivnog pacijenta, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

– Ako gledamo otok Brač imamo 22 pozitivna bolesnika, na Hvaru je za sada jedan pozitivni, što znači da ova naša epidemija nije završila. Neka nam ovaj primjer bude lekcija da nema opuštanja! Jedan krivi korak i ponovno smo na početku, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Obavljeno je 43 378 testiranja, njih 1 448 od jučer što daje ukupan postotak pozitivnih nalaza od 4,98 posto. Hospitalizirano je 11 manje bolesnika te ih je sada 184, a na mehaničkoj ventilaciji je 13 pacijenata. Otpuštenih iz zdravstvenih ustanova je 651, 21 više nego u četvrtak, a kod kuće se oporavilo njih 1 038, 27 više. Oporavljenih je sveukupno 1 689, dok preminulih, nasreću, nema.

– Brojka od 36 novooboljelih, dokaz je da se situacija preko noći može promijeniti. Srećom, ne radi se o posljedicama popuštanja mjere. Nadamo se da će sutra ova brojka biti puno manja, nadodao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.