VIDEO: ZAGREB CLASSIC – otvoreno četvrto izdanje festivala glazbe na travi

IMG_9862

Otvorene su najljepše pozornice grada Zagreba u sklopu ovogodišnjeg Zagrebačkoga kulturnog ljeta, koje će u ove vruće mjesece ponuditi najbolje od kulturne ponude Grada.

Više od dvije tisuće umjetnika iz Hrvatske i inozemstva, već se slilo u Zagreb, a tijekom srpnja i kolovoza građane i goste očekuje čak 300 kulturnih događanja poput glazbe, filma, kazališta, izložbi, baštine i još mnogo toga. Na Svjetski dan glazbe, ujedno i na prvi dan ljeta, manifestaciju je otvorio program “Glazba i grad”, četvrtog izdanja festivala glazbe na travi Zagreb Classic.

U duhu Fieste Latine s glazbom pod utjecajem latino ritmova, ciklus na Tomislavcu otvorio je Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a, a koji je brojnoj publici oduzeo dah. Program se danas nastavlja koncertom Tamburaškog orkestra HRT-a i sastava Los Caballeros, dok ga u nedjelju zatvara Jazz orkestar HRT-a i grupa Cubismo.

Classic Zagreb plod je izvrsne suradnje Hrvatske radiotelevizije i Grada Zagreba, a na taj se način nastoji promovirati kulturu i glazbene sadržaje.

Aktualno
Hrvatska