VIDEO: U Šibeniku obilježena obljetnica smrti Dražena Petrovića

Povodom obilježavanja 26. obljetnice tragične pogibije košarkaša Dražena Petrovića kod njegovog spomenika u Baldekinu održan je prigodni program te su zapaljene svijeće i položeni vijenci u spomen na ovu neprežaljenu legendu.

Dražen spada u red najvećih hrvatskih košarkaša svih vremena, a bio je i predvodnik europskog vala u američkom NBA-u. Uz njega, Cibona je dvaput zasjela na tron Europe, a dvije sezone je, također bio proglašen najboljim europskim igračem. Bio je kapetan jugoslavenske košarkaške reprezentacije, koju je odveo do pobjeda na Svjetskom prvenstvu u Argentini i Europskom prvenstvu u Zagrebu, dok je s njim u svojim redovima hrvatska reprezentacija 1992. godine dosegnula najveći uspjeh – srebro na Olimpijadi u Barceloni.

Nakon Cibone, igrao je za Real Madrid, ali je vrhunac karijere dočekao u sjevernoameričkoj profesionalnoj ligi, gdje je postao članom Portland Trail Blazersa, a potom i New Jersey Netsa. Ovaj košarkaški “Mozart” posthumno je uvršten među velikane Kuće slavnih, a njegovo ime danas krasi brojne nagrade i sportske objekte.

Aktualno
Hrvatska