VIDEO: U Dubrovniku obilježena 28. obljetnica Hrvatske ratne mornarice

Od ranog jutra, Stradunom je odjekivala budnica Orkestra HRM-a, koja je označila početak slavlja 28. obljetnice Hrvatske ratne mornarice. Program je započeo postrojavanjem pripadnika HRM-a u staroj gradskoj jezgri u Dubrovniku te je svečanost nastavljena u kazalištu Marina Držića. Pripadnicima je u ime Vlade obljetnicu čestitao aktualni ministar obrane Damir Krstičević, podsjetivši okupljene na doprinos HRM-a i mornaričkog desantnog pješaštva u Domovinskom ratu. Ministar je ovom prilikom najavio remont i nabavku motora za dvije raketne topovnjače sljedeće godine, kao i sporazum za nabavu drugog obalnog ophodnog broda.

– Ova Vlada je prepoznala strateški značaj razvoja Hrvatske ratne mornarice za Republiku Hrvatsku te ulaže znatne napore kako bi njezinim pripadnicima podigla kvalitetu života i rada i osigurala sve potrebne uvjete za uspješnu provedbu zahtjevnih zadaća, poručio je Krstičević.

Također, dodijeljene su beretke novoprimljenim pripadnicima Satnije mornaričko-desantnog pješaštva te uručene pohvale, nagrade i Odluke o promaknuću najzaslužnijima. Po dovršetku svečanosti, tristotinjak djece iz dubrovačkih osnovnih škola obišla su brodove na vezu u gruškoj luci.