VIDEO: Nakon Starog Siska radovi se sele u Caprašku ulicu – najavljeno novo reciklažno dvorište

Radovi na izgradnji prvog sisačkog reciklažnog dvorišta ispod Mosta Gromova napreduju željenom dinamikom.

Projekt, ukupne vrijednosti 4,2 milijuna kuna financiran je sredstvima EU fondova putem Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a nalazi se neposredno uz još jedan predstojeći EU projekt – naime, spoj Zvonimirove ulice i Komunalne zone.

U tijeku je izrada plohe na kojoj će biti smješteni kontejneri, vage, preše i ostala oprema, a nakon spajanja na kanalizaciju, predstoji još asfaltiranje i postavljanje ograde. Radovi, koje izvode Toni Gale i GIP Pionir, trebali bi završiti do kraja lipnja.

– Ovdje će građani moći dovesti sav svoj otpad, a time će se rasteretiti odlagalište. Sam projekt uključuje i informativne aktivnosti. Neke su već provedene s osnovnim školama, a planirano je još niz radionica i informativnih letaka koje će građani dobiti u svoje poštanske sandučiće, poručila je direktorica Gospodarenja otpadom Sisak Katarina Taučer te istaknula kako je ovo dvorište dijelom infrastrukture za što učinkovitije gospodarenje otpadom u gradu.

Izgradnjom reciklažnog dvorišta Sisak Stari osigurat će se infrastruktura za sakupljanje odvojenih komponenti komunalnog otpada, što će uz provođenje informativno-obrazovnih aktivnosti povećati stopu odvojeno prikupljenog komunalnog otpada kao jednog od preduvjeta smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta. Provedba projekta posljedično će utjecati na zaštitu okoliša te pridonijeti održivom sustavu gospodarenja otpadom.

Radove je danas obišla i gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić Baniček, koja je ovom prigodom najavila gradnju drugog reciklažnog dvorišta na lokaciji Capraške ulice. Projekt se trenutno nalazi u fazi potpisivanja ugovora, dok se na jesen očekuje raspisivanje natječaja i ugovaranje izvođača radova.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija
Sisak