VIDEO: Kostajnička Kestenijada okupila mnoštvo proizvođača, ali i posjetitelja iz cijele Hrvatske

U Hrvatskoj Kostajnici održano je 22. izdanje turističko-kulturne manifestacije “Kestenijada”. Događanje uz kesten i njegove prerađevine svake godine nudi i sve bogatiju ponudu domaćih proizvođača iz Pounja, Sisačko-moslavačke županije, ali i gostiju iz svih krajeva Republike Hrvatske.

Otvorenju tradicionalne manifestacije u središnjem šatoru nazočila je u društvu župana Ive Žinića, predsjednice Županijske skupštine Ivanke Roksandić te saborskog zastupnika Stipe Šapine i aktualna ministrica poljoprivrede Marija Vučković:

– Mogu samo reći da sam izrazito sretna što sam na 22. Kestenijadi, a kakav je to događaj najbolje svjedoči broj ljudi i sve što se ovdje događa. Osim što sam sretna, osjećam i odgovornost s obzirom na potrebu očuvanja šuma pitomog kestena koji je bio vrlo ugrožen. Nakon provedenih programa, sada je situacija bolja, no naravno da ćemo i dalje nastaviti paziti na njega s obzirom na to da se radi o vrlo vrijednom i gospodarski i socijalnom i ekološkom hrvatskom, odnosno europskom drvu, komentirala je ministrica Vučković, koja je obišla štandove proizvođača i upoznala se sa županijskim projektom Pun ceker – kupujmo lokalno.