VIDEO: Dubravko Ponoš objavio snimke u kojima vrijeđa zaposlenika

Zbog godine dana ucjenjivanja, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš, objavio je na konferenciji za medije, zvučne zapise na kojima psuje i vrijeđa predsjednika Radničkog vijeća u Fondu Mislava Kotarca. Na snimci se jasno čuje Ponošev žestoki napad na Kotarca kada je ovaj zatražio razgovor na temu svog koeficijenta.

Ponoš tvrdi kako je taj razgovor bio ucjena na koju on nije pristao te da je bio iznerviran Kotarčevim ružnim riječima upućenim na račun premijera i ministara, ali da nema nikakvog opravdanja za korištenje grubih izraza.

Kotarac je ranije ove godine u javnosti optužio Ponoša, da je zaposlio devet stranačkih kolega te da kontinuirano snižava kriterije za ljude na rukovodećim pozicijama kako bi isti ispunili formalne uvjete. Iz Fonda tvrde kako direktor nije bio uključen u natječajnu proceduru, a to je i potvrdio upravni nadzor Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Od tada je Kotarac na bolovanju što je komentirao i Ponoš, nadodavši kako je problem nastao kada su u Fondu pokušali donijeti novi Statut, nakon čega su počeli izlaziti članci u medijima.