Veljko Kajtazi: Zajedno ćemo raditi na rješavanju problema

Grad Kutina ugostila je saborskog zastupnika 12 nacionalnih manjina Veljka Kajtazija.

Povodom njegovog posjeta u gradskoj vijećnici Grada Kutine održan je radni sastanak s predstavnicima romske nacionalne manjine, na kojemu je, uz Kajtazija, sudjelovala predsjednica Saveza Roma u RH Suzana Krčmar te predstavnici romske zajednice u Kutini. Tijekom sastanka, izaslanstvu je predstavljen i nedavno donesen Akcijski plan za Rome, koji je usvojen na 19. sjednici gradskog vijeća.

– Ono što moram naglasiti je činjenica da smo mi u Gradu Kutini provodili brojne aktivnosti usmjerene na boljitak romske zajednice, neovisno o izostanku strategije kao dokumenta. Obrazovanju smo posljednjih godina dali poseban naglasak i tu su jasno vidljivi iskoraci. Strategija je podloga i put da se sve lakše realizira, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić te istaknuo kako Grad Kutina njeguje dobru suradnju s romskom zajednicom.

U tijeku je rješavanje problema legalizacije i dobivanje potrebne komunalne infrastrukture, a nastavlja se i s izgradnjom društvenog doma.

– Narodni dom smo počinjali, došli smo do određenog stupnja s bivšim gradonačelnicima i stali. Ne znam zašto smo stali, ali očekujem da ćemo sada to nastaviti i završiti zajednički. Radit ćemo na rješavanju tog problema, a od ove Vlade očekujem najviše dosad po pitanju unaprjeđenja života Roma, komentirao je Kajtazi.

U nastavku, saborski je zastupnik predložio dodavanje financijskih pokazatelja Akcijskom planu, kao i odgovornosti ako se određeni dio ne provede. Također, očekuje sufinanciranje Narodnog doma kroz proračun, jer tim bi se projektom romskoj zajednici omogućio društveni život, a to bi, također pozitivno utjecalo na kvalitetu života članova.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija