Veliko srce kutinskih srednjoškolaca

U samo tri tjedna u Srednjoj školi Tina Ujevića Kutina uspješno su provedene tri humanitarne akcije. Ponajprije su pod geslom “ProBUDI DOBRO u svijetu” i na poticaj Nacionalnog Caritasa, kupovinom simboličnih narukvica dio svog džeparca odvajali za potrebe najugroženijih članova društva.

Nastavno su srednjoškolci u svakom razredu prikupljali i pripremali pakete prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština koje će u društvu volontera Župnog Caritasa Kutina odnijeti obiteljima u potrebi i olakšati im život u ovo blagdansko vrijeme. U posljednjoj akciji učenici su pakete sa slatkišima i plišancima te posteljinom, rubljem i odjećom predali korisnicima Kuće svetog Vinka Paulskog u Oborovu.

– Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u ostvarivanju ovih akcija. Hvala svim učenicima na aktiviranju, idejama i dobroj volji. Sve one priče o tome da se “Božić treba dogoditi u srcu” nama nisu samo floskule. Mi smo Božić htjeli donijeti drugima, a on se nama vratio višestruko. Naša su srca postala jasle za drugoga, za onoga pokraj nas. I tu se dogodio Božić, poručila je vjeroučiteljica Srednje škole Tina Ujevića, Lukrecija Špoljar.