Velika Gorica postaje Grad dobre energije

Velika Gorica četvrti je od deset hrvatskih gradova-stanica prve nacionalne turneje Dobra energija, ali i nova potpisnica Deklaracije dobre energije

Velika Gorica četvrti je od deset hrvatskih gradova-stanica prve nacionalne turneje Dobra energija. Spomenutu organizira i provodi Zelena energetska zadruga s ciljem pružanja podrške gradovima i njihovim stanovnicima u realizaciji projekata korištenja obnovljivih izvora energije.

Slijedom rečenog, na križanju Trga kralja Tomislava i Trga Petra Krešimira IV u prijepodnevnim je satima postavljen štand na kojem su se građani mogli informirati o temama poput postavljanja solarnih panela na krovove, energetskim zadrugama te velikim solarnim projektima.

– U Velikog Gorici najveći je odaziv građana do sada. Građani znaju, zanima ih i pitaju. Ovdje imamo jednu lijepu priču u perspektivi Velika Gorica – Grad dobre energije, poručila je Sandra Vlašić iz ZEZ-a.

Kruna turneje svakako je Deklaracija dobre energije koju je potpisao gradonačelnik Dražen Barišić.

– Uspjeli smo višegodišnjim nastojanjima probuditi ekološku i tehnološki naprednu svijest. Želimo postati Gradom dobre energije i svjesni smo našeg velikog potencijala. U tom putu sigurno nećemo stati, razvijat ćemo primjene ovakvih tehnologija i svijesti.

Hrvatska
Ostalo
Regija