Veleposlanik Irske posjetio Sisak

Dowling je prihvatio prijedlog da se Sisak poveže s irskim gradom slične veličine i karakteristika s kojim bi mogao razmijeniti iskustva u gospodarskoj i društvenoj tranziciji i dobre prakse
Irski-veleposlanik-u-Sisku-1-1024×738

U radnom posjetu Sisku danas je bio veleposlanik Republike Irske Nj. E. Ruaidhri Dowling. U Gradskoj vijećnici primila ga je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa suradnicima.

Veleposlanik Dowling u Hrvatsku je došao 2020. godine i epidemija koronavirusa i zatvaranja spriječili su ga da odmah u prvoj godini bolje upozna Hrvatsku. Ovo je njegov prvi službeni posjet Sisku, a zanimale su ga teme o obnovi nakon potresa te gospodarske i demografske posljedice koje je ostavio. Gradonačelnica ga je upoznala s problemima koje proživljavaju građani Siska zbog sporosti državne obnove i aktivnosti na uklanjanju oštećenih zgrada.

Veleposlanik Dowling prihvatio je prijedlog gradonačelnice da predloži irski grad slične veličine i karakteristika s kojim bi Grad Sisak mogao razmijeniti iskustva u gospodarskoj i društvenoj tranziciji i dobre prakse.

Nakon razgovora veleposlanik je posjetio i novootvoreni Islamski kulturni centar.

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak