Vatrogasni memorijal “Grlač-Golubić-Zorko” okupio 42 ekipe djece i mladeži

Natjecanje u organizaciji DVD-a Donja Gračenica održan je po 34. puta
IMG-20220821-WA0007

U Donjoj Gračenici proteklog je vikenda održano tradicionalno vatrogasno natjecanje ‘Memorijal Grlač-Golubić-Zorko’. Riječ je o takmičenju kojeg je već 34. godinu zaredom uspješno organiziralo Dobrovoljno vatrogasno društvo Donja Gračenica u spomen na njihove preminule članove.

Pozdravljajući okupljene sudionike i goste, predsjednik DVD-a Marijan Behin izrazio je iznimno zadovoljstvo odazivom odnosno činjenicom da je ovogodišnji Memorijal u Donjoj Gračenici okupio čak 42 natjecateljske desetine djece i mladeži. Pozdravnu riječ i čestitke sudionicima natjecanja, njihovim roditeljima, voditeljima i domaćinima u ime Grada Popovače uputili su gradonačelnik Josip Mišković uz kojeg je susretu nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec, predsjednik popovačke Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres i zapovjednik Vatrogasne zajednice SMŽ Marijo Paluh.

Među ženskim ekipama djece od šest do dvanaest godina starosti, najuspješnija je bila ona DVD-a Gornje Jelenske, dok je DVD Potok izborio drugo, a Veliko Svinjičko treće mjesto. Kada je riječ o dječacima od šest do dvanaest godina, prvo mjesto pripalo je I. ekipi DVD-a Popovača. Drugo mjesto u ovoj kategoriji izborili su članovi ekipe DVD-a Gornja Jelenska, a treće DVD Donja Vlahinička.

U kategoriji ženske mladeži od 12 do 16 godina, najuspješnije su bile članice DVD-a Lužani, a slijede DVD Ilova na drugom i DVD Staro Čiče na trećem mjestu.

Među ukupno 12 natjecateljskih ekipa muške mladeži od 12 do 16 godina, najbolji rezultat postigla je ekipa DVD-a Donja Voća, dok je drugo mjesto pripalo DVD-u Banova Jaruga, a treće DVD-u Ježevo. Pehar je na završetku proglašenja rezultata uručen i najudaljenijoj ekipi koja se odazvala tradicionalnom Vatrogasnom memorijalu u Donjoj Gračenici, a to je DVD Kneževi Vinogradi.

Događanja
Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija