Vatrogasna zajednica Grada Novske dobila novu opremu vrijednu više od 360 tisuća kuna

Uskoro se očekuje primopredaja opreme i za preostalo Dobrovoljno vatrogasno društvo Jazavica Roždanik te za Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Novske
vatrogasna zajednica grada novske

U prostorijama Vatrogasne zajednice Grada Novska održana je primopredaja interventnih odijela, obuće te alata za zaštitu i spašavanje u okviru poziva “Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine”.

Vatrogasnoj zajednici Grada Novske dodijeljena su bespovratna financijska sredstva u ukupnom iznosu od 363.296,25 kuna, kojima je nabavljena nova vatrogasna oprema za potrebe službi zaštite i spašavanja poput vatrogasnih zaštitnih odijela, vatrogasnih čizama, vatrogasnih svjetiljki, vatrogasnih kaciga i rukavica te opasača. Također nabavljeni su i alati neophodni pri različitim tehničkim intervencijama, točnije udarna baterijska bušilica, baterijska bušilica, baterijska brusilica te motorna pila.

Ovo je deseta od ukupno dvanaest osiguranih isporuka uništene, rashodovane i oštećene vatrogasne opreme te se uskoro očekuje primopredaja opreme i za preostalo Dobrovoljno vatrogasno društvo Jazavica Roždanik te za Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Novske.

Događanja
Grad
Hrvatska
Novska
Sisačko-moslavačka županija