Vatrogasci hodočastili Majci Božjoj Bistričkoj

Na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu došlo je 300 vatrogasaca iz cijele Hrvatske kako bi obilježili blagdan svojeg zaštitnika sv. Florijana

Marko Prpić/PIXSELL

Na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu došlo je 300 vatrogasaca iz cijele Hrvatske kako bi obilježili blagdan svojeg zaštitnika sv. Florijana, što zbog restriktivnih mjera u borbi protiv pandemije COVID-a 19 nisu mogli učiniti početkom svibnja.

Na hodočašću u marijansko svetište u Mariji Bistrici s vatrogascima bio je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. On je podsjetio da je tijekom pandemije između 1.200 i 1.500 vatrogasaca svaki dan bilo uključeno u aktivnosti stožera u svim županijama.

-Zahvala je ovo za sve što čine 365 dana u godini, a posebno ove godine jer su bili jedna od vodećih snaga cjelokupnog sustava Civilne zaštite u nošenju s jedne strane s koronavirusom, a s druge strane u saniranju šteta izazvanih potresom u Zagrebu- rekao je Božinović.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković napomenuo je da se i ovo hodočašće provodi u skladu sa svim epidemiološkim uputama i mjerama.

-Vatrogasci, kao i u svim drugim nesrećama, uvijek su prvi na liniji, pa tako i u borbi s ovim virusom. Od prijevoza bolesnika, krvnih pripravaka, sanacije i dezinfekcije prostora, do punktova razdvajanja gdje su pomagali policiji- kazao je Tucaković.

Hodočašće su organizirale Hrvatska vatrogasna zajednica i Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije.