Uz emotivan ispraćaj maturanata, Tehnička škola Kutina obnovila srebrni status eko škole

Tehnička škola Kutina obilježila je obnavljanje srebrnog statusa eko škole.

Naime, spomenuta se ustanova posljednjih 12 godina nalazi u međunarodnoj obitelji eko škola, koje kroz niz raznolikih aktivnosti odgajaju generacije učenika osjetljive na pitanja okoliša i populariziraju nove načine djelovanja u cilju napretka i razvoja ljudske zajednice u skladu s prirodnim okolišem i drugim bićima.

Podizanju Zelene zastave nazočio je nacionalni koordinator i voditelj programa međunarodne eko škole u Republici Hrvatskoj Ante Kutle, koji je tom prilikom pohvalio rad kutinske škole na ekološkom osvještavanju mladih.

[media-credit name=”Grad Kutina” align=”aligncenter” width=”640″][/media-credit]

Obnavljanju srebrnog statusa, uslijedio je ispraćaj i podjela svjedodžbi 138 učenika završnih razreda Tehničke škole. Puno uspjeha u daljnjem obrazovanju i životu, maturantima je poželio ravnatelj Ante Đevlan, kao i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić te predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

U ime Vijeća učenika, okupljenima se zahvalio Matej Kačmarčik, a osim ispraćaja, dodijeljena su priznanja i nagrade učenicima i mentorima koji su postigli izvrsne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, smotrama i projektima u prethodnoj nastavnoj godini. Među nagrađenima, ponajviše se istaknuo Ivan Pavlović za osvojeno 1. mjesto na županijskom i 12. mjesto na državnom natjecanju iz matematike te Karlo Štefanec za osvojeno 1. mjesto na županijskom natjecanju iz informatike.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija