Utrka solarnih automobila SOELA ove godine kvalitetnija i veća od dosadašnjih

Za utrku sisačkim gradskim ulicama već je prijavljeno više od dvadeset vozila srednjih škola i drugih institucija, a očekuje se i potvrda o sudjelovanju vozila iz BiH i Slovenije
Sisak: Na konferenciji za medije najavljena SOELA – Utrka solarnih automobila 2022.Nikola Čutuk/PIXSELL

Ovogodišnja utrka solarnih automobila SOELA, koja se u povodu Dana Sisačko-moslavačke županije održava već deveti put, bit će kvalitetnija i veća od svih dosadašnjih, rečeno je na konferenciji za novinare u Sisku.

Kako je najavljeno, za utrku sisačkim gradskim ulicama već je prijavljeno više od dvadeset vozila srednjih škola i drugih institucija, a očekuje se i potvrda o sudjelovanju vozila iz BiH i Slovenije.

Ravnatelj sisačke Tehničke škole Davor Malović, koja je uz Sisačko-moslavačku županiju organizator dvodnevne manifestacije, izvijestio je da će se 10. lipnja održati šesta izložba električnih automobila, a idućeg dana, 11. lipnja, deveta utrka. Gost priredbe bit će Tesla klub iz Zagreba.

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak rekao je kako se stalnim unaprjeđenjem obrazovnog procesa sisačka Tehnička škola probila među vodeće u državi te najavio da će uskoro početi prenamjena bivše sisačke vojarne u Lađareskoj ulici u Regionalni centar kompetentnosti, koji je privremeno u jednome bivšem trgovačkom centru.

O svojemu radu na novim vozilima te o stručnoj praksi u inozemstvu na konferenciji su govorili učenici škole. Istaknuli su kako je vrijeme da kao organizatori izrade i pobjedničko vozilo.

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak