Uspostavljen Centar za psihosocijalnu pomoć stanovnicima Sisačko-moslavačke županije

Stožer civilne zaštite izvijestio je kako danas na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih koronavirusom. U izolacijskoj jedinici Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić” i dalje su smještena 4 pacijenta, dok je povećan broj osoba pod samoizolacijom.

Također, Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije uspostavio je Centar za psihosocijalnu pomoć stanovnicima za koji su zaduženi stručnjaci Odsjeka za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti. Centar je na raspolaganju u slučaju da stanovnici trebaju savjetovanje glede emocionalnog stanja poput straha, psihičkih problema vezanih za samoizolaciju ili karantenu, poteškoća kod psihosocijalnog funkcioniranja i problema psihološke prirode s djecom.

Tako se pozivom na broj 044/567-164 može odabrati jedna od tri ponuđene opcije: opće informacije o koronavirusu, dostavljanje informacija o samoizolaciji i zdravstvenom stanju, kao i podatci vezani uz to (npr. kontakt s oboljelom osobom ili savjet epidemiologa) te potrebna psihološka pomoć.

Župan Ivo Žinić jučer je obišao i medicinsko osoblje u trijažnom šatoru ispred Opće bolnice u Sisku, koje nakon pregleda razvrstava pacijente prema hitnosti i propušta u bolnicu za daljnju obradu.