Uskoro realizacija pješačke staze prema Lipovici

Sastao se Mjesni odbor Donja Vlahinička
mo-vlahinicka

Članovi Mjesnog odbora Donja Vlahinička održali su sastanak s gradonačelnikom Josipom Miškovićem, njegovim zamjenikom Lovrom Miklaužićem i predsjednikom Gradskog vijeća Sašom Jagarčecom.

Predsjednica Mjesnog odbora Anica Janković izvijestila je o komunalnim problemima s kojima se susreću mještani Donje Vlahiničke, upozorivši, između ostalog, na neadekvatno održavanje graba te zadržavanje vode na tzv. Zmanju i pojedinim dijelovima ceste u Vinogradskoj ulici, potrebi uređenja odvojka ove ulice, slijevanje vode s nerazvrstane ceste na glavnu prometnicu u Zagrebačkoj ulici.

Gradonačelnik i njegovi suradnici upoznati su i s potrebom izmjene žarulja javne rasvjete na određenim lokacijama u naselju, a raspravljano je i o mogućnostima promjene postojećeg režima njezina uključenja odnosno isključenja na način na glavna cesta bude osvijetljena cijelu noć.

– Na svim lokacijama gdje još uvijek imamo živine lampe, Grad će zamijeniti LED rasvjetom. Kada govorimo o programima za naredno razdoblje, među ostalim se uskoro planira provesti postupak javne nabave za projektiranje pješačke staze prema Lipovici, najavio je gradonačelnik.

U okviru ovog sastanka mještani su podsjetili i na potrebu postavljanja table “Grad Popovača” kada se dolazi od strane Velike Ludine, a zanimalo ih je i može li se uskoro očekivati otvaranje mjesne trgovine, što se, kako je naglasio gradonačelnik, očito prolongiralo s obzirom na promjene u vlasničkoj strukturi trgovačkog lanca koji je s Gradom sklopio ugovor o zakupu tog prostora.

Na sastanku je izražen i prijedlog za postavljanjem kontejnera na lokaciji gdje je većinsko stanovništvo romske nacionalne manjine te je usvojen plan aktivnosti u povodu tradicionalnog obilježavanja Međunarodnog praznika rada u ovom naselju koje pripremaju mladi.

Događanja
Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija