Uručeno 12 novih ugovora o samozapošljavanju za polaznike gaming edukacije

U prostorijama Poduzetničkog inkubatora Pismo uručeni su ugovori o samozapošljavanju za 12 polaznika gaming edukacije. Naime,  potonja se organizira u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a onima koji se nakon dovršetka odluče otvoriti vlastitu tvrtku, HZZ, Sisačko-moslavačka županija i Grad Novska osiguravaju potporu u iznosu 155 tisuća kuna.

Stoga ne treba začuditi što u Novsku privlači sve veći broj mladih ljudi iz cijele zemlje. Tome u prilog ide i činjenica da je potpuno besplatna, dok polaznici pri početku šestomjesečnog tečaju imaju mogućnost odabira između čak dva programa – Blender i Unity.

Novoj generaciji gejmera ugovore o samozapošljavanju uručili su župan Ivo Žinić, savjetnik ministra rada i mirovinskog sustava Luka Čirko, gradonačelnik Marin Piletić i ravnatelj HZZ-a Ante Lončar, dok su svečanosti nazočili predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i član Skupštine HOO-a Boris Mesarić.

Nakon uručivanja ugovora, uzvanici su obišli trgovinu Pun ceker na novljanskoj tržnici, kao i prostor Poduzetničkog inkubatora u kojem je instalirana najsuvremenija oprema za produkciju videoigara.