Umirovljenici koji primaju mirovinu preko HPB-a dobit će je na kućnu adresu

Hrvatska pošta bez naknade će dostaviti mirovinu umirovljenicima koji imaju otvoren račun u Hrvatskoj poštanskoj banci

Hrvatska pošta bez naknade će dostaviti mirovinu umirovljenicima koji imaju otvoren račun u Hrvatskoj poštanskoj banci, priopćili su iz HP-a i HPB-a.

Kako ne bi izlazili iz svojih domova, umirovljenici koji primaju mirovine preko tekućeg računa Hrvatske poštanske banke svoj novac preko Hrvatske pošte mogu dobiti na kućne adrese bez naknade, stoji u priopćenju.

Zahtjev se može predati na nekoliko načina: pozivom na broj 072 303 304, elektroničkom poštom: [email protected], obrascem: https://obrasci.posta.hr/isplata (link će biti aktivan od 1. travnja) ili izravno u dogovoru s lokalnim poštarom. U obrascu će se, osim svih obveznih polja, naznačiti i iznos za dostavu. Nakon zaprimanja obrasca bilo kojim od spomenutih kanala, Hrvatska pošta načinit će autorizaciju s Hrvatskom poštanskom bankom te će organizirati dostavu novca preko poštara uz pripadajući nalog, stoji u priopćenju.

Inače, iz Sindikata umirovljenika Hrvatske i Matica umirovljenika Hrvatske zatražili su u utorak žurno pokretanje inicijative da se mirovine dostavljaju poštom kako bi se zaštitili umirovljenici i osiguralo im se preživljavanje u uvjetima izolacije. Na taj problem upozoravaju još od 2014. kada je ukinuta mogućnost dostave mirovine poštom svima koji su od tada umirovljeni te ih sada prima samo osamdesetak tisuća korisnika.

Aktualno
Hrvatska