Ukrajina odlikovala pripadnike hrvatskih interventnih službi za djelovanje nakon potresa

U vojarni Pukovnik Predrag Matanović ukrajinskim su odlikovanjima nagrađeni Josip Atalić (HCPI), Matea Brižić (Hrvatski Crveni križ), Josip Granić (HGSS) i Zvonimir Ljubičić (JVP Petrinja)
Petrinja: Četiri pripadnika interventnih službi odlikovano za djelovanje nakon potresaEdina Zuko/PIXSELL

Državna služba Ukrajine za izvanredne situacije odlikovala je četiri pripadnika spasilačkih službi RH koji su se istaknuli u otklanjanju posljedica potresa na području Banovine. Tako su u vojarni Pukovnik Predrag Matanović ukrajinskim odlikovanjima nagrađeni Josip Atalić (HCPI), Matea Brižić (Hrvatski Crveni križ), Josip Granić (HGSS) i Zvonimir Ljubičić (JVP Petrinja).

Odlikovanja je istaknutim pripadnicima Stožera predao zamjenik načelnika Državne službe Ukrajine za izvanredne situacije Ruslan Biloshytskiy.

– Osobit doprinos dobrobiti zajednice, plemenitost i spremnost da pomognu sugrađanima u nevolji odlike su pojedinaca koji su zaslužili da budu poimence istaknuti, proizlazi iz riječi Ruslana Biloshytskiya prilikom dodjele nagrada u Petrinji.

Primopredaji odlikovanja nazočili su, među ostalima, potpredsjednik Vlade RH i potpredsjednik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Boris Milošević, državni tajnik Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdenko Lucić, veleposlanik Ukrajine u RH Vasil Kirilič i načelnik Uprave Državne službe Ukrajine za izvanredne situacije Oleg Bondar.

Događanja
Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija