Ugovoreno pola milijarde kuna za poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture u Kutini

Image00019

U Gradskoj vijećnici Grada Kutine potpisani su Ugovori o sufinanciranju te Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina”.

– Ovo je jedan iznimno zahtjevan projekt i ako pogledamo prema dodijeli europskih sredstava, on je najpotpuniji jer sadržava sve komponente koje se nalaze u vodno-komunalnoj problematici. On će rezultirati s mogućnošću priključenja gotovo 5 tisuća stanovnika na vodoopskrbnu mrežu te 4,5 tisuće na priključenje sustava za odvodnju zajedno s poslovnim subjektima, istaknuo je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, koji je s ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem te direktorom tvrtke Moslavina d.o.o. Mijom Šepakom potpisao spomenute ugovore.

Vrijednost ove investicije iznosi 488.414.653 kuna, a njome će se obuhvatiti izgradnja novog i rekonstrukcija dotrajalog cjevovoda vodoopskrbe, sustava javne odvodnje i kanalizacijskih kolektora zajedno s izgradnjom uređaja za kondicioniranje pitke vode Ravnik II te nadogradnjom postojećeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Kutini. Također, projekt je financiran dijelom iz fondova EU, kao i  nacionalnim i sredstvima jedinica lokalne samouprave.

Ministar Ćorić napomenuo je kako upravo ovaj projekt može služiti kao ogledni primjerak za ostale projekte aglomeracije na području Republike Hrvatske.

– Ovako koncipirani projekti nose ono najviše što mogu, a to je povećanje životnog standarda i kvalitete života građana na području Kutine, odnosno Sisačko-moslavačke županije, rekao je Ćorić.

Svečanom potpisivanju nazočio je i župan sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić te izrazio zadovoljstvo što će se upravo projektom aglomeracije stubokom promijeniti stanje u Kutini i okolnim naseljima po pitanju vodoopskrbe i odvodnje.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija