UEFA pomogla Hrvatskom Crvenom križu sa 50.000 eura

Nogometne legende Hrvatske i Slovenije odigrale su u Petrinji humanitarnu utakmicu za pomoć stradalima u razornom potresu koji je pogodio Banovinu 29. prosinca prošle godine
Petrinja: Utakmica legendi Hrvatske i SlovenijeSlavko Midzor/PIXSELL

Nogometne legende Hrvatske i Slovenije odigrale su u Petrinji humanitarnu utakmicu za pomoć stradalima u razornom potresu koji je pogodio Banovinu 29. prosinca prošle godine. Susret je odigran na inicijativu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza i člana Izvršnog odbora Europskog nogometnog saveza Davora Šukera i predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina.

Predsjednik UEFA-e Čeferin je u ime UEFA-e uručio donaciju Hrvatskom Crvenom križu u iznosu od 50 tisuća eura, predsjednik HNS-a Šuker predao je donaciju Županijskom nogometnom savezu Sisačko-moslavačke županije namijenjenu obnovi nogometne infrastrukture u potresima pogođenim područjima u iznosu od 200 tisuća kuna, dok je Slovenski nogometni savez pomogao Nogometnom klubu Mladost iz Petrinje s pet tisuća eura.

-Kad sam saznao za tragičan potres u Petrinji i okolici, čuo sam se s Davorom Šukerom i počeli smo razmišljati o tome kako možemo pomoći. Nogomet je solidarnost, nogomet je prijateljstvo i dogovorili smo se da organiziramo ovu utakmicu i da UEFA donira određena sredstva. Pridružili su nam se Hrvatski nogometni savez i Slovenski nogometni savez na čelu s Radenkom Mijatovićem, drago mi je da je ova humanitarna priredba uspjela- rekao je predsjednik UEFA-e Čeferin.

Susret nogometnih legendi Hrvatske i Slovenije nastavak je njegovanja dobrosusjedskih odnosa dvaju nacionalnih saveza koji su u rujnu prošle godine u Brdu kod Kranja također organizirali prijateljsku utakmicu u kojoj su slavili domaćini (3-2). Slovenci su i ovom prilikom slavili “tijesnu” pobjedu od 2-1 iako je Hrvatska povela pogotkom Davora Šukera iz kaznenog udarca, ali gosti su preokrenuli rezultat zahvaljujući pogocima Milivoja Novakovića i Milenka Aćimovića. Ulogu izbornika hrvatske momčadi preuzeo je viši savjetnik predsjednika HNS-a, Zorislav Srebrić, a u vodstvu hrvatske momčadi bili su i aktualni izbornik Zlatko Dalić, bivši izbornik Miroslav Blažević, odnosno legenda Dinama Marijan Vlak.

Za legende Hrvatske nastupili su Marijan Mrmić, Stipe Pletikosa, Davor Šuker, Zvonimir Boban, Aljoša Asanović, Ivica Olić, Petar Krpan, Dario Šimić, Darijo Srna, Daniel Šarić, Niko Kranjčar, Igor Bišćan, Boris Živković, Silvio Marić, Mihael Mikić, Nenad Pralija, Tomislav Dujmović, Robert Špehar, Marko Babić i Željko Pavlović, dok su za legende Slovenije igrali Robert Volk, Aleksander Čeferin, Primož Gliha, Miran Pavlin, Milivoje Novaković, Milenko Aćimović, Boštjan Cesar, Mišo Brečko, Radenko Mijatović, Aleksandar Radosavljević, Goran Barišić, Tomaž Vesel, Silvo Vrhovec, Andrej Vrhovec, Robert Beguš, Tomislav Čizmić, Mladen Džanan, Branko Ilić, Mitja Sojer, Jože Prelogar i Robert Beguš.

Aktualno
Događanja
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sport