Udruženi mališani za čišću i zeleniju Kutinu

planting-1898946_1280

U sklopu nadolazećeg Dana planeta Zemlje i dijelom provedbe EU projekta “Grad Kutina – informiraj se i recikliraj”, Grad Kutina u suradnji s Eko Moslavinom organizira u utorak javno događanje koje započinje u 14 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Akcija je zamišljena u dva dijela: Prvi obuhvaća izložbu učeničkih radova izrađenih od prethodno prikupljenog otpada, koja će biti postavljena na prostoru Trga. Pozivaju se svi sugrađani da svojom nazočnošću podrže mališane i organizatorima pomognu pri odabiru najboljih radova. Glasanje traje do 16.30, a nakon zbrajanja glasova, tri najbolja osvojit će vrijedne nagrade: laptop za prvo mjesto, tablet za drugo i slušalice za treći najbolji rad.

Također u sklopu događanja, najstarija vrtićka skupina Dječjeg vrtića Neven posadit će u krugu između Centra 1 i Centra 2 pedeset novih sadnica te time osvježiti i uljepšati naličje svoga grada.

Dan planeta zemlje obilježava se 22. travnja, a njime se želi podići svijest o očuvanju i zaštiti okoliša te skrenuti pozornost na opasnosti koje prijete zbog globalnog onečišćenja.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija