Udruga Topot unatoč epidemiji i ograničenjima ne prekida kontinuitet rada s osobama s invaliditetom

Ove godine, također provode i dva projekta potpomognuta Gradom Kutinom
udruga topotGrad Kutina

Udrugu Topot iz Kutine bavi se intervencijom uz pomoć konja za osobe s invaliditetom, a koje se provode u dva ciklusa – od početka ožujka do lipnja te od početka rujna do kraja studenoga. Radi propisanih epidemioloških pravila, na intervencije su dolazili samo članovi Udruge OSI te se u Udruzi Topot nadaju kako će uskoro moći ponovno primiti sve zainteresirane koje pozivaju da im se jave, unatoč postojanju liste čekanja.

Ove godine, također provode i dva projekta potpomognuta Gradom Kutinom. Riječ je, uz spomenute intervencije, i o organiziranom putovanju u Hrvatsku Kostajnicu u spomen Josipu Ivercu i Gordanu Ledereru.

– Ove godine krećemo po drugi puta u Hrvatsku Kostajnicu u spomen Josipu Ivercu. Naše putovanje traje tri dana te ćemo proći Lonjskim poljem, skelom preko rijeke Save do Sunje i dalje cestom prema Hrvatskoj Kostajnici, a na kraju puta ćemo odati počast i poginulom novinaru Gordanu Ledereru na brdu Čukur, objasnila je Sandra Prevendar Nekvapil.

Nadodaje kako su prije radili terapijsko jahanje, a uz pomoć projekta intervencija dva člana Udruge završila su edukaciju za instruktore koji je potpomogao Grad Kutina.

– Intervencije uz pomoć konja koje provodimo su puno bliskije samim korisnicima. Korisnici vježbaju, surađuju, koriste razna pomagala kao što su lopte, košarice, ruke tako da je sam taj vid suradnje i rada puno prihvatljiviji našim korisnicima, rekla je Prevendar Nekvapil istaknuvši pritom kako su volonteri uvijek dobrodošli.

S članovima Udruge Topot u njihovim se prostorijama sastao i gradonačelnik Zlatko Babić koji je tom prilikom poručio:

– Udruga Topot prvenstveno se bavi mladima i djecom kojima je to nužno radi njihova oporavka i liječenja. Drago mi je da takvu Udrugu imamo na području Kutine, koja pored toga aktivno sudjeluje u društvenom životu grada i odazove se brojnim manifestacijama.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija