Udruga IKS iz Petrinje dobitnica međunarodne nagrade Montessori

Nagradu su dobili za izraziti doprinos dobrobiti zajednice i pozitivnim promjenama u okruženju, posebice zbog rada u zahtjevnom razdoblju uzrokovanom potresima na Banovini

Nikola Čutuk/PIXSELL

Petrinjska Udruga IKS ove je godine dobila nagradu Montessori Grupe, globalnog lidera u podršci kvalitetnom obrazovanju, za izraziti doprinos dobrobiti zajednice i pozitivnim promjenama u okruženju, posebice zbog rada u zahtjevnom razdoblju uzrokovanom potresima na Banovini.

Priznanje u kategoriji Social Impact and Change (Socijalni utjecaj i promjena) svrstalo je Udrugu IKS uz bok brojnim borcima za pristup izvrsnom obrazovanju i društvenim promjenama diljem svijeta.

– Od 2003. godine činimo sve što možemo da u našem okruženju budemo pokretač promjena – promičemo uključivost, prihvaćanje različitosti i osnaživanje svih pripadnika naše zajednice, izjavila je Nadja Matešić iz Udruge IKS.

Izvršna direktorica Montessori Grupe Leonor Diaz Alcantara izjavila je kako nagrada odlazi “potpuno zasluženo u ruke Udruge IKS, jer već neko vrijeme kroz radionice i projekte nadahnute Montessori pristupom daju izuzetno velik doprinos zajednici u kojoj djeluju”.

Volonteri Udruge IKS neprestano uče o Montessori metodama i kako ih primjenjivati u svakodnevnom radu, a nerijetko ističu jedinstvenost programa, prilagodljivost svemu što rade i zanimljive lekcije kao vrijednost edukacija kroz koje prolaze.

Dodatna podrška za sve Montessori edukatore, među kojima su i brojni volonteri Udruge IKS, dolazi zahvaljujući kontinuiranoj suradnji Montessori Grupe i organizacije Chartered College of Teaching, profesionalnog tijela za učitelje i pomoćnike u nastavi.

Zahvaljujući nastavku uspješne suradnje dviju organizacija, 1500 Montessori edukatora diljem svijeta dobit će potporu i priznanje za svoj rad kroz članstvo u Chartered Collegeu.