UČENIČKI DOM KUTINA: Svatko od nas može pridonijeti očuvanju okoliša

Učenički dom Kutina prigodnom je prezentacijom obilježio Svjetski dan zaštite okoliša

Učenički dom Kutina prigodnom je prezentacijom obilježio Svjetski dan zaštite okoliša. Kako kažu, darove prirode često uzimamo zdravo za gotov te njihove važnosti postajemo svjesni tek u trenutku kada oni postanu rijetki ili nedostupni. Upravo zato, ovaj spomendan nastoji potaknuti svijest o potrebi očuvanja okoliša i odgovornosti svakog pojedinca te usmjeriti pažnju na glavne okolišne probleme i održivi razvoj.

– Svatko od nas može pridonijeti očuvanju okoliša, i znajući to, u našem Učeničkom domu Kutina, području ekološkog odgoja u sklopu programa obogaćivanja života čuvanju prirode i njezinih izvora pridajemo izuzetnu pozornost, istaknuli su iz Učeničkog doma, kao i činjenicu da učenike podučavaju najvažnijim postupcima, stavovima i saznanjima o ranjivosti okoline.

Poseban naglasak stavljen je na smanjivanje količine otpada i reciklažu, a na tom su tragu odgajateljice od otpadnih dijelova stabala iz okolnih šuma izradile uporabljive predmete kojima su u ustanovu unijele “dašak naše predivne prirode”.

Njihove rukotvorine, kao i prezentaciju možete pogledati OVDJE.