U županiji nema novooboljelih – župan uputio zahvalu medicinskom osoblju

Na današnji dan pet je pacijenata kod kojih su laboratorijske pretrage na koronavirus pozitivne, nema novooboljelih te je epidemiološka situacija povoljna, izvijestio je Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije. Kontrolira se zdravstveno stanje kontakata svih na ovu bolest potvrđenih slučajeva.

– Danas se provodi dezinfekcija karantenskog prostora za vozače u Zelenoj Dolini. Edukacija o dobroj higijenskoj praksi i manipulaciji s hranom, provedbi osobne higijene te dezinfekcije prostora, posuđa, pribora i drugog u uvjetima karantene, teče i dalje, poručili su iz Stožera.

Također, župan Ivo Žinić posjetio je Opću bolnicu “dr. Ivo Pedišić” u Sisku te u društvu ravnatelja bolnice Tomislava Dujmenovića obišao medicinsko osoblje u trijažnim jedinicama. Tom im se prilikom zahvalio na požrtvovnosti i predanom radu na opću korist, ali i pohvalio njihovu učinkovitost, organiziranost i dobre rezultate rada.

Valja istaknuti kako je sisačka bolnica, prema uputama Nacionalnog stožera, reducirana na hladni pogon. Radi se samo za hitne i onkološke bolesnike te je promijenjen režim ulaska u bolnicu. Naime, svima koji dolaze u bolnicu mjeri se temperatura, a nakon toga ih se šalje na odgovarajuće odjele.