U zatvorenom prostoru obavezna maska i fizička distanca

Uoči popuštanja mjera Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je niz preporuka koje se tiču starijih osoba i kroničnih bolesnika, prijevoza putnika, i boravka u zatvorenom prostoru

Uoči popuštanja mjera Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je niz preporuka koje se tiču starijih osoba i kroničnih bolesnika, prijevoza putnika, i boravka u zatvorenom prostoru.

Boravak više ljudi u zatvorenom prostoru potrebno je maksimalno skratiti, uz fizičku distancu od najmanje dva metra i nošenje maski na licu, jedna je od uputa.

Starijim osobama i kroničnim bolestima zasebnom se uputom preporučuje pridržavanje istih mjera zaštite kao i općoj populaciji, uz napomenu da nastave koristiti svu preporučenu terapiju prema savjetu liječnika.

Preporuke za prijevoz putnika tramvajima i autobusima uključuju higijenu vozačkog mjesta, vožnju s maskom, fizičku udaljenost i prozračivanje putničkog prostora. HZJZ je donio preporuke i za željeznički i tramvajski promet.

Epidemiolozi su, donoseći novu preporuku oko nošenja zaštitnih maski, poručili da bi nošenje jednokratnih maski na javnim mjestima, na kojima se ne može održavati sigurnosna udaljenost, moglo pomoći smanjenju širenja virusa.