U većini škola nastava započela u učionicama

Online nastava odvija se u 24 škole, među njima i u OŠ Mate Lovraka u Petrinji
škola koronaHrvoje Jelavić/PIXSELL

U većini škola drugo polugodište počelo je danas u učionicama, odnosno po modelu A, dok će se nastava online ovoga tjedna odvijati u 24 škole u osam županija, a po mješovitom modelu u jednoj srednjoj školi u Istarskoj županiji.

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, od 24 škole u kojima se će ovoga tjedna nastava odvijati po modelu C, odnosno online, 14 je osnovnih i deset srednjih škola.

Sedam ih je na području Zadarske županije – pet u Zadru (Tehnička škola Zadar, Strukovna škola Vice Vlatkovića, Medicinska škola Ante Kuzmanića, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna i gimnazija Jurja Berakovića) te dvije na Pagu (Srednja škola Bartula Kašića i Osnovna škola Jurja Dalmatinca za učenike u matičnoj školi).

Pet ih je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, pri čemu će u Srednjoj školi Brač u Supetru, Srednjoj školi Jure Kaštelan u Omišu, OŠ Majstora Radovana u Trogiru i Srednjoj školi braće Radića u Kaštel Štafiliću nastava online biti ovaj tjedan, a u OŠ fra Karla Balića u Šestanovcu i sljedećega tjedna, do 21. siječnja.

Nastavu će online pratiti i učenici četiriju osnovnih škola u Šibensko-kninskoj županiji (OŠ Rogoznica, OŠ Skradin, OŠ Vodice i OŠ Kistanje), kao i u Vukovarsko-srijemskoj županiji (OŠ Stjepana Antolovića u Privlaci, OŠ Mare Švel Gamiršek u Vrbanji, OŠ Josipa Kozarca u Soljanima te OŠ Ivana Martinovića u Štitaru).

Ovoga će se tjedna model C primjenjivati i u Osnovnoj školi Mate Lovraka u Petrinji (Sisačko-moslavačka županija) i u OŠ Cavtat za učenike od 5. do 8. razreda (Dubrovačko-neretvanska županija).

Učenici od 5. do 8. razreda OŠ Ivanja Reka (Grad Zagreb) online nastavu pratit će do 19. siječnja.

Na području Istarske županije na online nastavu prešla je Gimnazija u Puli, a po mješovitom modelu nastava će se provoditi u Talijanskoj srednjoj školi Leonardo da Vinci u Bujama.

Aktualno
Hrvatska