U Topuskom počela gradnja dvije višestambene zgrade za stradalnike od potresa

U višestambenim zgradama u Topuskom bit će smješteni stradalnici posljedica katastrofalnog potresa na Banovini.
2022-06-20_14-26-53-644

U Topuskom su počeli radova izgradnje dvije višestambene zgrade s 26 stanova, u koje će biti smješteni stradalnici katastrofalnog potresa, a financira se s 95 posto bespovratnih sredstava EU fondova. Gradnja dvije višestambene zgrade na adresi Vranovinska cesta 33, je u nadležnosti Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Vrijednost radova je 30.500.000,00 s PDV-om. a financiraju se s 95 posto bespovratnih sredstava EU fondova i 5 posto iz sredstava Republike Hrvatske, priopćeno je iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Svečanom otvaranju nazočili su potpredsjednik Vlade RH, ministar hrvatskih branitelja i načelnik Stožera Civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Spomenka Đurić, sisačko-moslavačke župan Ivan Celjak i glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek.

Nakon otvaranja gradilišta nazočni su sudjelovali na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Topuskog. Na sjednici je potpisan Sporazum o provođenju katastarske izmjere na području Topuskog i dodijeljena su javna priznanja i nagrade. Nakon toga otvorena je izložba Žene u promociji turizma Hrvatske.

Događanja
Hrvatska
Općina
Sisačko-moslavačka županija
Topusko