U tijeku uređenje podruma Muzeja Moslavine

Radovi će biti dovršeni kroz mjesec dana
muzej moslavineGrad Kutina

U tijeku su radovi u podrumu Muzeja Moslavine u Kutini, a koje je u društvu ravnateljice Jasmine Uroda Kutlić obišla i zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić.

Naime, projekt uređenja podruma započeo je 2019. kada je Arhitektonski fakultet u Zagrebu izradio projekt za sanaciju i adaptaciju spomenutog objekta. Prema projektu će podrum imati rješenje tople veze s ostatkom objekta te stepenice i dizalo što će u budućnosti itekako olakšati posjetiteljima s invaliditetom. Također, 2020. u južnom krilu muzeja uklonjene su tadašnje stare instalacije, izolirano je okno budućeg dizala, probila su se vrata te se krenulo s radovima u podrumu.

– Trenutno je završetak radova započetih prošle godine, izlit će se do kraja betonska ploča, čiste se i zidovi u koje će se izbušiti rupe kako bi se u njih moglo injektirati te time spriječiti daljnji razvoj kapilarne vlage. Sve navedeno su zapravo početni radovi uređenja ovog prostora. Dovršetkom svih planiranih radova ovdje će se nalaziti većim dijelom arheološki stalni postav i kulturno-povijesni te se nadam kako će biti mjesta i za čuvaonicu za one predmete koje ne možemo izložiti, a bitno nam je da budu adekvatno sačuvani, rekla je Jasmina Uroda Kutlić.

– Nastoji se doći do kvalitetnog prostora kako bi Muzej proširio svoj izložbeni prostor. Vrijednost radova je nešto više od 200.000 kuna te su financirani iz sredstava Grada Kutine, nadodala je zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić.

Radovi će biti dovršeni kroz mjesec dana, a kako se doznaje iz Muzeja, njihov nastavak je prijavljen na projekte Ministarstva kulture i medija te se nadaju i dobiti određena sredstva.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija