U svibnju zabilježen pad nezaposlenosti u Kutini za 4 posto

U Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područne službe Kutina tijekom svibnja evidentiran je pozitivni trend povećanja zaposlenosti na području Grada.

U odnosu na travanj, registrirana nezaposlenost smanjila se za nevjerojatnih 4% zahvaljujući brojnim gospodarskim mjerama koje se provode u Kutini. Uz podupiranje zapošljavanja i samozapošljavanja, za porast u svibnju ponajviše su utjecali projekti financirani sredstvima EU fondova putem Razvojne agencije Mrav.

Spomenute Mjere usmjerene su prema obrtnicima, mikro i malim poduzetnicima, kao i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima kojima je to osnovna djelatnost. Uz to, bespovratna se sredstva dodjeljuju za svako novozapošljavanje i samozapošljavanje te dodatno usavršavanje i obrazovanje zaposlene osobe. Ona, također obuhvaćaju nabavu opreme i uređenje poslovnih prostora, ulaganja u nove tehnologije, kao i razvoj turističke infrastrukture te jačanje konkurentnosti.

Grad Kutina ove je godine u te svrhe osigurao 850 tisuća kuna potpora te ih je spreman povećati ukoliko se pokaže potreba za tim. Nastavkom aktivnih mjera poticanja poduzetništva, očekuje se i nastavak pozitivnih trendova u gospodarstvu i zaposlenosti.

Gospodarstvo
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija