U Starom Grabovcu otvorena prva Api-komora u Županiji

U Starom Grabovcu otvorena je Api-komora za potrebe apiterapije i apiinhalacije. Ovo je četvrta takva komora otvorena u Republici Hrvatskoj i prva na području Sisačko-moslavačke županije.

Naime, apiterapija podrazumijeva inhalaciju zraka izravno iz pčelinje košnice, a pri tretmanu se u tijelo unosi mješavina peluda, matične mliječi, propolisa i nektara. Na ideju o otvaranju “Apis Jo” komore u Starom Grabovcu, došla je poduzetnica Josipa Kujundžić.

– Udisanje zraka iz košnica pomaže kod zdravstvenih problema, bronhitisa, alergije, migrene, glavobolje, stresa i drugih poteškoća. Kao i pčelinji proizvodi koji čuvaju zdravlje, tako se i terapija koristi za  liječenje različitih bolesti. U komori se provodi pola sata, a preporučeno je desetak tretmana koji pomažu kod liječenja djece i odraslih, objasnila je vlasnica.

Za potrebe apiterapije, Kujundžić koristi 5 košnica, a oni koji su u tretmanu, nemaju kontakta s pčelama osim preko inhalatora.

Otvaranju ovog odvažnog poslovnog pothvata nazočili su predsjednik Pčelarske udruge “Metvica” Novska Damir Bukvić, predsjednica Hrvatskog apiterapijskog društva Gordana Hegić te gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić.

Grad
Hrvatska
Novska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija