U srijedu nema nastave u školama Sisačko-moslavačke županije

Čelnici školskih sindikata održali su konferenciju za medije na kojoj su najavili daljnje aktivnosti u štrajku. Podsjetimo, s novim tjednom bez nastave su bile škole u Splitsko-dalmatinskoj i Požeško-slavonskoj županiji, dok je sutra neće biti u školama Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Međimurske županije.

Kako su najavili sindikati, štrajk se nastavlja i u srijedu, ovoga puta u školama Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Brodsko-posavske županije.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec, požalio se kako sindikati nisu dobili poziv od Vlade za nastavak pregovora započetih prošlog tjedna, a ukoliko se sastanak i sutra izjalovi, svaku buduću ponudu Vlade dat će na referendum svojih članova. Također, Mihalinec je najavio aktivnosti na Trgu svetog Marka, koje će se organizirati u srijedu i četvrtak.

Javnost umiruju kako će detalje prosvjeda dobiti na vrijeme, dok predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem poručuje kako je motivacija za štrajk i dalje visoka unatoč brojnim pritiscima, a tome u prilog ide i činjenica da se današnjem bojkotu odazvalo više od 90 posto djelatnika iz Splitsko-dalmatinske i Požeško-slavonske županije.