U srijedu Glina obilježava 28. obljetnicu početka oružanog otpora agresoru

U Glini se u srijedu održava prigodni program povodom obilježavanja 28. obljetnice početka oružanog otpora srpskom agresoru na ovom području.

Program započinje u 8 sati u Gornjem Viduševcu polaganjem vijenaca na grob poginulog hrvatskog policajca Tomislava Roma, nakon čega slijedi misno slavlje u župnoj crkvi Svetog Franje Ksaverskog te ceremonija podizanja hrvatske zastave, kao i polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama u Domovinskog ratu “Suza” u Ulici Tomislava Roma. Obilježavanje se nastavlja Mimohodom predvođenim ratnim zastavama od Spomen obilježja do Hrvatskog doma, gdje sudionike očekuje svečana akademija. Za posjetitelje se u parku kod crkve sv. Ivana Nepomuka u 12:45 sati organizira program “Policija danas u službi građana” s pokaznom vježbom ATJ Lučko i obilaskom TT zbora hrvatske policije, preventivno edukativnih i postava promoviranja zanimanja policajac.

Paralelno središnjem događanju, u 9 sati starta i Memorijalna utrka “Tomislav Rom” na relaciji Gornji Viduševac-Glina, nastala u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Sisačko-moslavačke, Ogranak Glina. Udruga će s početkom u 10.30 otvoriti, također sportske susrete u spomen na poginulog policajca Tomislava Roma u ŠRC Banovac, gdje će se u poslijepodnevnim satima održati i proglašenje pobjednika te uručenje pehara.

Događanja
Glina
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija