U Splitu predstavljen projekt “Pismo”

U Splitu je otvorena manifestacija “Startup Europe Regatta”, kojoj je u društvu svog zamjenika, nazočio i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.

Startup Europe Regatta, manifestacija je koja uključuje inovacijske, poduzetničke i sportske sadržaje, a u prvom dijelu programa predstavljeni su hrvatski startupovi. Među njima, pronašao se i projekt “Pismo” kao cjeloviti, najinovativniji i tehnološki projekt jedinice regionalne samouprave “Sisačko-moslavačka županija središte gaming industrije”.

Naime, poduzetnički inkubator “Pismo” osnovan je u Novskoj s ciljem razvoja nove poduzetničke infrastrukture na području županije te stvaranjem povoljne poduzetničke klime poticanjem razvoja startupova, kao i jačanjem postojećih poduzetnika i potpornih institucija. U projekt je uloženo preko 20 milijuna kuna, dijelom sufinanciranih iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Također, ovom investicijom nastoji se olakšati poduzetnicima, da na efikasniji način vrše svoje poslovanje i otvaraju nova radna mjesta. Inkubator je raspodijeljen u 26 funkcionalno-prostornih jedinica s fokusom na sektore metalne industrije i industrije razvoja video igara, koja posljednjih godina bilježi veliku ekspanziju.

Događanja
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija