U Slavonskom Brodu novo žarište, korona se vratila i u Županju

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite, a sudeći prema prvim informacija, virus se ponajviše razbuktava upravo na području Slavonije

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite, a sudeći prema prvim informacija, virus se ponajviše razbuktava upravo na području Slavonije.

Tako je u Osječko-baranjskoj županiji 14 novooboljelih – osam iz Đakova, četiri iz Osijeka te po jedan iz Strizivojne i Čepina. Kako javlja tamošnji Stožer, svi novozaraženi kontakti su ranije oboljelih osoba. Sveukupno su 223 aktivna bolesnika, ali sreća u nesreći je da se smanjuje broj pacijenata na bolničkom liječenju.

Deset novih slučajeva zaraze potvrđeno je u Brodsko-posavskoj županiji, a među njima osmero je prošlog vikenda bilo u svatovima na zagrebačkom području, preostalo dvoje vezano je uz lokalnu transmisiju. Valja istaknuti kako je do sada s tog događanja zaraza utvrđena kod 26 osoba iz različitih dijelova Hrvatske. Iz županijskog Stožera poručuju kako brojke nisu konačne jer nisu obrađeni svi nalazi te se očekuje rast.

Pošteđena nije ni Vukovarsko-srijemska županija, gdje su potvrđena dva nova slučaja zaraze. Oba dolaze iz Grada Županje, čime je broj aktivno oboljelih u toj županiji porastao na 21.

Aktualno
Hrvatska