U Sisku predstavljena koalicijska lista SDP-a, Centra, Laburista i Oraha za Gradsko vijeće

Uoči predstavljanja kandidati su u Zelenom brijegu sudjelovali u akciji darivanja krvi
Nositeljica SDP-a Kristina Ikić Baniček predstavila kandidate za Gradsko vijeće Grada SiskaNikola Čutuk/PIXSELL

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić-Baniček predstavila je listu koalicije SDP-a, Centra, Laburista i Oraha za Gradsko vijeće za koju je rekla da je “Sisak u malome” jer okuplja kandidate svih dobnih skupina i struktura. Kandidati, kako je rekla, neće davati ‘velika obećanja’, ali na prvom će im mjestu biti obnova grada nakon potresa te nastavak započetih projekata.

– Dovršit ćemo sportsku dvoranu Zeleni brijeg i rekonstrukciju kuće Striegl, počinjemo realizaciju Odgojno-obrazovnog kompleksa Galdovo i rekonstrukciju knjižnice, nastavljamo uspješnu kreditnu liniju Sisački poduzetnik, model upravljanja trgovačkim društvima, gdje su sve usluge našim sugrađanima objedinjene na jednom mjestu, a uskoro počinjemo i radove na zgradi gdje će biti smještena sva trgovačka društva, nabrajala je Ikić Baniček te najavila i veliki projekt društveno poticane stanogradnje na lokaciji Zeleni brijeg, a što bi Sisku trebalo dati novu vizuru.

Također je najavila kako će se potpora bržoj obnovi očitovati kroz pomoć građanima u birokratskim poslovima te pokretanje kreditne linije s bankama za one sugrađane koji će samostalno obnavljati svoje objekte, a kasnije će im država vratiti uloženo iz fonda solidarnosti.

Uoči predstavljanja liste u gradskoj četvrti Zeleni brijeg, desetak kandidata, s gradonačelnicom Ikić Baniček i njenim zamjenikom Markom Kričkom, sudjelovalo je u akciji darivanja krvi, aktivno podržavajući akciju Crvenog križa.

Grad
Hrvatska
Politika
Sisačko-moslavačka županija
Sisak