U Sisku održano blagdansko druženje poduzetnika i gospodarstvenika

U prostorijama Poduzetničkog inkubatora PISAK gradonačelnica Kristina Ikić Baniček održala je blagdansko druženje s tamošnjim poduzetnicima. Ovom je prilikom okupljenima predstavljen i novoosnovani Ured za poduzetnike.

– U cilju sveobuhvatne pomoći poduzetnicima za što uspješnije poslovanje, Grad Sisak je osnovao Ured za poduzetnike koji djeluje pri Upravnom odjelu za gospodarstvo i komunalni sustav, a obuhvaća poslove kojima se želi ostvariti poticajno poduzetničko okruženje uz rast zaposlenosti, objasnila je Ikić Baniček.

Naime, Ured za poduzetnike obavlja poslove koji se odnose na poticanje razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva, poticanje i razvoj investicijskog okruženja te unapređenje poduzetničke infrastrukture, planiranje, provedbu i kontrolu programa i projekta koji se financiraju iz fondova EU i drugih izvora te praćenje poslovanja trgovačkih društava u vlasništvu Grada.

– Investicije sufinancirane iz EU i drugih izvora također su jedan od neizostavnih elemenata našeg rada te ističemo da smo upravo ove zime završili s provedbom obnove i opremanja Info-centra industrijske baštine – Holandske kuće, projekta vrijednog 29 milijuna kuna, potom izgradnje i opremanja dvaju reciklažnih dvorišta ukupno vrijednih 10 milijuna kuna, projekt uređenja i opremanja prvog i u regiji jedinstvenog Centra kreativne industrije – kreativnog inkubatora Sisak, poručila je voditeljica Ureda za poduzetnike Martina Mađerić.

Centar će krajem 2020. godine primiti svoje prve korisnike, a ponudit će sveukupno dvanaest jedinica, tri multimedijalna laboratorija i jedan co-working prostor. Naposljetku, na prijemu je, također istaknut i program subvencioniranih kamata za poduzetničke kredite, kojega je od 2016. godine ostvarilo 46 poduzetnika.