U Sisku održana 12. županijska smotra malih vokalnih sastava

U dvorani Glazbene škole “Fran Lhotka” u Sisku, održana je 12. Smotra malih vokalnih sastava Sisačko-moslavačke županije.

Manifestacija je organizirana u suradnji Vokalnog ansambla L.I.P.E. i Hrvatskog sabora kulture kao izlučna smotra za nastup na Državnoj smotri malih vokalnih sastava, koja se tijekom studenog održava u Sisku.

Na Smotri je nastupilo 12 pjevačkih skupina, od kojih samo dvije, odabrane po stručnom sudu selektorice Hrvatskog sabora kulture Irene Miholić, odlaze na državno natjecanje.

Nastupe je popratila i predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić.

– Ponosni smo na svih 12 sastava što pokazuje da se zaista mnogo ulaže u kulturno i glazbeno stvaralaštvo. Glazba je najjača riječ koja odjekuje i vjerujem da će nas ove, kao i prošle godine, najbolji predstavljati na državnom natjecanju, rekla je Roksandić te istaknula kako će se prošlogodišnjim pobjednicima državnog natjecanja, naime ženskom vokalnom sastavu “Kraluž” iz Budaševa i muškoj klapi “Kolapjani” iz Siska na Dan Sisačko-moslavačke županije, 11. lipnja, dodijeliti nagrade za postignuća.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kultura
Sisačko-moslavačka županija
Sisak