U Sisku obilježen Svjetski dan Crvenog križa

Povodom Svjetskog dana Crvenog križa, ali i početka Tjedna Crvenog križa, gradonačelnica Siska ugostila je ravnatelja Gradskog društva Igora Čička

Povodom Svjetskog dana Crvenog križa, ali i početka Tjedna Crvenog križa koji traje sve do 15. svibnja, gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček ugostila je ravnatelja Gradskog društva Igora Čička.

– Tijekom posljednja dva mjeseca odgovorili smo na dvjestotinjak poziva starijih građana kojima su dostavljeni lijekovi i hrana, kao i osnovne higijenske potrepštine. Ovogodišnji Dan Crvenog križa posvećen je našim volonterima kojima ovim putem želimo još jednom reći jedno veliko hvala!, izvijestio je Čičak.

Sisački Crveni križ, među ostalim, provodi programe socijalne samoposluge, pomoći u kući za starije i nemoćne osobe te savjetovališta za djecu i mlade s problemima u ponašanju, a samo riječi hvale za njihov rad imala je i gradonačelnica:

– Svojim predanim radom ste sve nas učinili ponosnima, ali nas i obvezali da vam pomažemo maksimalno koliko možemo, jer vi to zaslužujete, što ste i pokazali u ovo izazovno vrijeme pandemije koronavirusa.