U Sisku obilježen Dan Europe

U sklopu programa Europskog tjedna u Sisačko-moslavačkoj županiji, u prolazu kod robne kuće GRAMA u Sisku, obilježen je Dan Europe, 9. svibnja.

Naime, Europski tjedan manifestacija je svojstvena Republici Hrvatskoj, tijekom koje se prisjećamo dva važna datuma za Europsku uniju. Prvi je dan osnivanja Vijeća Europe, 5. svibnja, a drugi upravo Dan Europe kada je potpisana Schumanova deklaracija i formirana Europska zajednica za ugljen i čelik. Dan Europe ujedno je prilika svim institucijama da brojnim aktivnostima i događanjima, Europu približe svojim građanima.

U te svrhe, u Sisku je otvoren izložbeni prostor “Sisačko-moslavačka županija u srcu Europe”, kojeg je danas posjetio i župan Ivo Žinić.

– Mi smo među vodećim županijama po povlačenju sredstava iz fondova Europske unije. Kroz protekle dvije godine, županija je povukla preko milijardu kuna. Veliki projekti se rade u svim segmentima za budućnost županije i kvalitetniji život građana. Želimo postati županija prepoznatljiva ne samo u Hrvatskoj, nego i diljem Europske unije, naglasio je župan Žinić.

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak