U Sisku najavljen 2. “Obrtnički sajam & Street Food Festival”

Image00001

Nakon što se prošle godine pokazao kao iznimno zahvalan projekt, Udruženje obrtnika Sisak najavilo je 27. travnja novo izdanje manifestacije “Obrtnički sajam & Street Food Festival”.

Na konferenciji za medije koja je danas održana u prostoru Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije u Sisku, otkriveno je kako će se taj zanimljiv spoj obrtničkog sajma i kulinarske manifestacije tradicionalno organizirati svake godine. Podsjetimo, prvo izdanje organizirano je u sklopu promocije monografije “180 godina organiziranog obrtništva u Sisku”.

I ove se godine očekuje sudjelovanje predstavnika udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske, koji će pripremati autohtona jela karakteristična za kraj iz kojeg dolaze te ih besplatno dijeliti posjetiteljima. Također, u organizaciji ovogodišnjeg izdanja Ceh frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Sisak provest će humanitarnu akciju za Udrugu za terapijsko i rekreacijsko jahanje “Kas” iz Siska. Članice spomenutog Ceha pružat će uslugu besplatnog šišanja u zamjenu za donaciju.

Posjetitelje očekuje i dnevni kulturno-zabavni program, kao i koncert glazbenog sastava “Opća opasnost”.

– Sajam obrtništva je prigoda da se obrtnici međusobno povežu, da razmjene ideje i dogovore nove poslove. Sajam je također prigoda da se posjetitelji upoznaju s radom obrtnika i proizvodima koje će obrtnici predstaviti, a nije zanemarivo niti da će svim posjetiteljima biti omogućeno kušanje specijaliteta, odnosno autohtonih jela s područja cijele Republike Hrvatske. Sisačko-moslavačka županija prepoznaje značaj obrtništva za razvoj društva i svake godine osiguravamo obrtnicima niz poticajnim mjera u cilju očuvanja, unaprjeđenja i razvoja obrtništva, istaknuo je na konferenciji za medije zamjenik župana Ivan Celjak.

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak
Zabava